Our plate illustrates the residence of Mr. J. E. Boehm, A.R.A., the sculptor. Bent's Brook is situated at Holmwood, not far south of Dorking, on the Mid-Sussex line, and commands some fine views of well-timbered country. The site itself is comparatively low, and the soil being clay it was advisable to keep the building well out of the ground, and in this way a rather unusually high elevation for such a house was obtained. The plan is very compactly arranged, with an ingenious approach to the well-centered hall and staircase, over which, by a mezzanine contrivance, a good store place is secured. The drawing-room has a belvedere bay, reached from the garden by an external stair, under which is a covered garden seat. A balcony overlooking the garden leads also from the drawing-room, and a billiard room is arranged on the basement level with a separate entrance from the porch. A tradesmen's entrance is provided elsewhere. The kitchen and offices are on the lower floor level, and a kitchen yard is conveniently placed at the rear. Red brick, with cut-brick dressings, is the material used throughout for the walls, the upper parts of which are hung with ornamental tiles. The gables are enriched with wide, massive barge boards, and the roof is surmounted with a white wooden cupola over the principal staircase. The terracotta panels along the entrance front, over the principal floor windows, were designed by Mr. Boehm himself. The work was executed by Mr. H. Batchelor, builder, of Betchworth, and the architect of the house was Mr. R. W. Edis, F.S.A., who superintended its erection.--Building News.

ARTISTS' HOMES No. 14

ARTISTS' HOMES No. 14 "BENT'S BROOK."